Modern. Comfortabel. Ecologisch.

Vloerverwarming

Vloerverwarming wordt door haar gebruikers beschouwd als de meest comfortabele manier van verwarmen. Dankzij de stralingswarmte die uitgaat van het oppervlak, wordt de ruimte op een aangename en gezonde manier verwarmd. Doordat de temperatuur lager kan worden ingesteld dan bij conventionele verwarmingssystemen, bespaart men tot 15% op energiekosten.

Quantum Heating levert zowel watergedragen als elektrische vloerverwarming. De systemen verschillen in installatiewijze en opbouwhoogte. Waar sommige verwarmingssystemen perfect passen bij een nieuwbouwproject, zijn andere beter geschikt voor renovatiewerken.

Natte systemen

Q-tacker

Bij een tackersysteem worden de verwarmingsbuizen met behulp van U-clips op de isolatie(platen) bevestigd. Voor installaties rechtstreeks op isolatie kan tacker-rasterfolie gebruikt worden. Dit systeem is een uitstekende keuze bij de verwarming van een grote oppervlakte, in het bijzonder in een nieuwbouw waar de cementdekvloer nog moet worden gestort.

Technische details
Pas 5 cm / 7.5 cm / 10 cm / 15 cm / 20 cm
Buisdikte 14 mm - 20 mm
Isolatieplaten 20 / 30 mm.
Min. chapedikte 65 mm (lager bij gebruik van anhydride chape of speciaal additief)

Q-raster

Bij dit systeem bevestigt men de verwarmingsbuis door middel van kunststoffen omegabeugels of binddraad aan een gegalvaniseerd raster. De buis wordt vervolgens omkapseld door een chape, waardoor optimale warmteoverdracht gecreëerd wordt.

Technische details
Rastermaat 10 cm / 15 cm
Buisdikte 16 mm - 20 mm
Min. chapedikte 65 mm (lager bij gebruik van anhydride chape of speciaal additief)

Q-noppensysteem

De noppenplaat bestaat uit een isolatielaag en een gelijmde noppenfolie. Daarnaast is de noppenfolie ook ongeïsoleerd verkrijgbaar. De verwarmingsbuizen worden op de gewenste pasafstand in de noppen vastgeklikt, waarna ze stevig verankerd liggen in de noppenplaat.
☆ Zeer eenvoudig en flexibel vloerverwarmingssysteem
☆ Optimale bescherming van de verwarmingsbuizen
☆ Kan perfect door één persoon geïnstalleerd worden

Technische details
Isolatie 28/47 mm
Buisdikte 14 mm - 17 mm
Min. chapedikte 65 mm (lager bij gebruik van anhydride chape of speciaal additief)

Slim Fit

Bij het SlimFit-systeem worden kunststoffen matten eenvoudig aan elkaar geklikt. Vervolgens bevestigt men een vloerverwarmingsbuis met diameter 10mm op de matten. Dankzij de open structuur van de matten ontstaat een perfecte hechting tussen de gietvloer en de basisvloer.
☆ Uiterst geschikt voor renovaties dankzij de lage opbouwhoogte
☆ Kan ook gebruikt worden voor wandverwarming

Technische details
Buisdikte 10 mm
Opbouwhoogte 15 mm

Droge systemen

DryFloor EPS

Dit DryFloor-systeem bestaat uit voorgevormde EPS-isolatieplaten met daarin gleuven voor het verleggen van een verwarmingsbuis met diameter 14mm. De vorm van de gleuven staat toe dat de buizen zowel in meander- als slakhuispatroon geplaatst kunnen worden. Bovenop de isolatieplaten worden aluminium diffusers geplaatst waardoor de warmte zich zeer snel over het volledige vloeroppervlak verspreidt.
☆ Gebruik van (Fermacell) droogbouwplaten elimineert de klassieke droogtijd en uitzetvoegen
☆ Uiterst geschikt bij geringe opbouwhoogtes of zwakke dragende constructies

Technische details
Pas: 12,5 cm
Buisdikte: 14 mm
Systeemdikte 47 mm: systeemplaat 25 mm + Fermacell plaat 22 mm

DryFloor XPS

Dit DryFloor-systeem bestaat uit voorgevormde XPS-isolatieplaten met daarin gleuven voor het verleggen van een verwarmingsbuis met diameter 10mm. Door de hoge drukvastheid van de platen (XPS 500) is het mogelijk er rechtstreeks de vloerafwerking op te lijmen. Bovenop de isolatieplaten worden aluminium diffusers / Omega-profielen geplaatst waardoor de warmte zich zeer snel over het volledige vloeroppervlak verspreidt.
☆ Uiterst geschikt bij geringe opbouwhoogtes of zwakke dragende constructies

Technische details
Pas: 12,5 cm
Buisdikte: 10 mm
Min. systeemdikte: 15 mm

Velcrosysteem

Bij een velcrosysteem bevestigt men de vloerverwarmingsbuizen aan een verkleefbare onderplaat met behulp van klittenband. Dit systeem laat toe op een eenvoudige manier vloerverwarmingsbuizen te bevestigen. Bij deze techniek raakt men niet aan de onderliggende geluidsisolatie, waardoor aan de wettelijke voorschriften voldaan kan worden.
☆ Kan perfect door één persoon geïnstalleerd worden
☆ Uiterst geschikt voor renovaties dankzij de lage opbouwhoogte (legplaat 3 mm)

Technische details

Uitfrezen in bestaande chape

Een laatste optie voor vloerverwarming is het uitfrezen van de bestaande chapevloer en hierin de verwarmingsbuizen te plaatsen. Vervolgens worden de buizen uitgevoegd met tegellijm of, in het geval van een parketvloer, bijgesmeerd met chape. Indien er geen isolatie aanwezig is onder de chapevloer, moet men wel rekening houden met verlies naar onderliggende ruimtes.

Technische details
Pas: 10 cm
Buisdikte: 14 mm

Elektrische systemen voor vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming heeft een breed toepassingsgebied en is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie, en bij houten ondervloeren. Elektrische systemen zijn ideaal als bijverwarming, tijdens het tussenseizoen, en bij specifieke situaties zoals bijvoorbeeld de verwarming van een buitenverblijf.

Matsysteem

Het matsysteem laat toe een dunne vloerverwarmingsmat van ongeveer 4mm onder de bestaande tegelvloer of afwerkvloer te installeren. Doordat de mat in de lijmlaag geplaatst wordt, zijn slopen en uitfrezen niet nodig. De verwarmingsmat ligt vrijwel direct onder de oppervlakte, wat de opwarmsnelheid van de vloer aanzienlijk verhoogt. De verwarmingskabel op de mat heeft slechts aan één zijde een voedingskabel, waardoor geen retour naar de thermostaat gelegd hoeft te worden.

Kabelsysteem

Het kabelsysteem is ideaal voor installatie in chapevloeren. Bij deze techniek bevestigt men de elektrische kabel met behulp van aluminiumtape op isolatie-rol of zwaluwstaartplaten, of met snelbinders of binddraad op betonnetten. De vervormbare kabel maakt de installatie bijzonder eenvoudig. De onderlinge kabelafstand bepaalt het vermogen per m²: door de kabels dichter bij elkaar te plaatsen, verhoogt zowel de maximale temperatuur als de opwarmsnelheid.


Quantum Heating BV

Kluizenmeersen 21 c
9170 SINT-GILLIS-WAAS

BTW BE0630816338

Onze service

Rechstreeks van de fabrikant
Eigen teken- en studiedienst
Levering op de werf
Professionele montageservice

Contact

+32 (0) 489 52 04 11
+32 (0) 471 73 55 11
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contactformulier